Kas İskelet Sistemi Rahatsızlıkları

kireçlenme
Kaynak: https://iyi21.com/yasam/kireclenme-nedir-ve-nasil-onlenir/

Kireçlenme

Genellikle 40 yaşın üzerinde başlar ve erkeklerde kadınlara göre kireçlenme daha fazla görülür. Hastalığın başlangıç dönemlerinde, hastalar sık sık boyunlarının tutulduğundan dizlerinin kitlendiğinden, sertlikten ve hafif ağrıdan yakınır.

Kaynak: https://www.healthline.com/health/fibromyalgia

Fibromyalji

Fibromyalji, vücutta kronik ağrılar, uyku bozuklukları, yorgunluk, kaslarda tutulma, huzursuz bağırsak sendromu, baş ağrısı ve ruh hali değişiklikleri ile kendini gösteren bir kas-iskelet sistemi hastalığıdır. Hastalık daha çok kadınlarda görülürken, yaklaşık olarak toplumun %2’sini etkiler.

Refleks Sempatetik Distrofi
Kaynak: https://blog.agapenutrition.com/rsd-treatment/

Refleks Sempatetik Distrofi

Refleks Sempatetik Distrofi küçük travmalar zemin hazırlayabilir, iskemik kalp hastalıklarından veya kalp krizinden sonra ve boyun bölgesindeki travmalardan ve hastalıklardan (myelopati) sonra ortaya çıkabilir. Beyin kanamalarından, enfeksiyonlarından ve beyin ameliyatlarından sonra olabileceği bildirilmiştir. Hastaların yaklaşık üçte birinde hastalığın ortaya çıkması için herhangi bir sebep bulunamamıştır.

bel fıtığı
Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/2018/saglik/bel-fitigi-nedir-bel-fitiginin-belirtileri-nelerdir-iste-tedavi-yontemi-oub2-2675103/

Bel Fıtığı

Spinal vertebralar arasında bulunan intervertebral diskin, yumuşak jele benzeyen kısmının dışarı doğru fıtıklaşması ve bu bölgeden çıkan sinir köküne bası yapması sonucu, basit ağrıdan, çok ciddi sinir felcine kadar birçok klinik tabloya yol açan bir durumdur. Bel fıtığı çevremizdeki bir çok insanda sık olarak rastladığımız bir rahatsızlıktır. Bel bölgesindeki ağrıların en sık sebebidir. Birçok insan bu nedenle hareket kabiliyetinde ciddi sıkıntılar yaşar.

Ankilozan Spondilit
Kaynak: https://www.stylecraze.com/articles/effective-home-remedies-to-get-rid-of-backache/#gref

Ankilozan Spondilit

Ankilozan Spondilit omurgadaki eklemlerin iltihabı ve ödemi ile karakterize kronik bir durumdur. En sık, sakroiliak (kalça) eklemleri, pelvisi ve omurganın alt kısmını tutar. Bu yavaş ilerleyen sakat bırakıcı rahatsızlık, en sonunda  kemiklerin birleşmesine neden olabilir. Erkekleri kadınlara göre daha fazla etkiler ve hastalığın genetik geçişi söz konusudur.

Romatoid Artrit
Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/kelebek/saglik/romatoid-artrit-hakkinda-bilmeniz-gereken-5-sey-40765730

Romatoid Artrit

Romatoid Artrit iltihabi eklem rahatsızlıklarının en sık görülen formudur. Kadınlarda erkeklere göre 2-3 kez daha fazla görülür. Romatoid artrit vücuttaki birçok dokuyu ve organı  etkileyebilen kronik bir iltihabi hastalıktır. Romatoid Artrit esas olarak vücuttaki oynar eklemlerin synovialarını tutar. Bu otoimmün hastalık eklemlerin ve çevresindeki dokularda kronik bir ödeme neden olur. Otoimmün hastalıklar vücuttaki dokuların kendi immün sistemi tarafından yabancı kabul edilip, etkilemesi sonucu ortaya çıkar.

siyatik
Kaynak: https://www.sportsinjuryclinic.net/sport-injuries/thigh-pain/back-thigh

Siyatik

Siyatik sinir vücuttaki en büyük sinirdir ve bel bölgesinden başlayan ve bacağa doğru inen birçok küçük sinir dallarına ayrılır. Teknik olarak siyatik bir hastalık değildir, ancak siyatik sinir bölgesini etkileyen birçok semptomun birlikte görüldüğü bir durumdur. Bu hastalıkta, bacağa yayılan ağrı en sık görülen semptomdur. Bunun yanında, bacakta uyuşma, karıncalanma ve his kaybı olabilir.

Dupuytren Kontraktürü

Dupuytren Kontraktürü​

Dupuytren Kontraktürü, palmar fasianın nodüler kalınlaşması ve kontraksiyonu sonucunda parmakların içe doğru kapanması ve parmağı açmada zorluk ile karakterize bir hastalıktır. 60 yaş üzerinde %25, 80 yaş üzerinde ise %40 oranında gözlenmektedir. Normal olarak palmar fasiyada bulunmayan tip 3 kollajen birikimi izlenir. Nedeni kesin olarak aydınlatılmamıştır. Erkeklerde kadınlara oranla daha sık görülür.